Posnemi zgodbo

Če je vašemu otroku izmišljevanje in pripovedovanje zgodb v veselje, ga vabimo, da kakšno deli z nami v obliki posnetka.

Posneta pripoved je lahko čisto kratka, ne sme pa biti daljša od petih minut.

Lahko je domišljijska, lahko pa otrok pripoveduje o svojih zanimivih in nenavadnih dogodivščinah. Najbolje je, če je zgodba povedana spontano ali pa če si jo otrok morda celo izmišljuje sproti. Ne iščemo na pamet naučenih ali prebranih zgodb.

Kako dobro posneti zgodbo?

Veseli bomo tako avdio kot video posnetkov.

Da bi zagotovili čim boljši posnetek, snemajte v tihem prostoru. Zaprite tudi vrata in okna, da ne bo od zunaj prihajal hrup.

Telefon oz. napravo, s katero snemate, postavite največ 1,5 m stran od govorca, ne pa tudi preblizu, da bo zvok na posnetku jasen.

Če boste poleg zvoka snemali tudi sliko, telefon postavite na stojalo, kup knjig, polico ipd., da se slika ne bo tresla. Nastavite dober kader in pričnite snemati.

Bodite pozorni, da ozadje kadra ni okno, sicer bo slika nejasna.  

Posnetek nam v čim boljši kvaliteti pošljite na pravljicnistudio@divjamisel.org.

V mailu pripišite naslednje podatke:

  • ime in starost otroka,
  • naslov zgodbe (če je otrok zgodbi dal naslov),
  • telefonsko številko in elektronski naslov starša ali skrbnika.

Pošljete nam lahko tudi risbe in drugih izdelke, s katerimi je otrok morda pospremil zgodbo.

Veseli bomo vsake zgodbe in se zanjo zahvalili z drobno pozornostjo. Najbolj posrečene zgodbe pa bomo objavili na spletni strani www.pravljicnistudio.si. Z ilustracijami jih bodo opremili slovenski ilustratorji in ilustratorke. Pripovedovalci objavljenih zgodb pa bodo v zahvalo prejeli print ilustracije z avtorjevim podpisom.

Želimo vam veliko pripovedovalskega navdiha in dobrih zgodb,

ekipa Pravljičnega studia