Delavnice

Ponudba pripovedovalskih delavnic in kulturnih dni

Kulturno-umetnostne dejavnosti Pravljičnega studia se smiselno navezujejo na učne načrte pri predmetu slovenski jezik, z njimi pa z veseljem gostujemo tako v šolah kot v vrtcih. Izvajamo jih s pomočjo pripovedovalskih orodij (pripovedovalske kocke, pripovedovalske prosojnice, pravljični zemljevid in pravljična svetlobna miza), ki naredijo raziskovanje ljudskih pravljic in skupno pripovedovanje še posebej razburljivo. Dejavnosti razvijajo in izvajajo izkušene pedagoginje: Špela Frlic, Maša Jazbec, Nuša Jurjevič in Katja Puntar. Ob izvedbi dejavnosti v razredu učiteljice in učitelji prejmejo dodatno gradivo Pogovarjajmo se o pravljicah, ki je namenjeno predhodni pripravi in nadaljnemu delu v razredu ali skupini.

Odpotujmo v deželo slovenskih ljudskih pravljic!

V deželi slovenskih ljudskih pravljic živijo kralj Matjaž, hvaležni medved, ajd, vile in povodni mož. Po njej z avti divjajo tri botre lisičice, štirje godci pa jim dajejo takt. Ob pripovedovanju slovenskih ljudskih pravljic, ki jih otroci že poznajo, in tistih, ki jih še ne, bomo spoznavali pravljične like in motive ter si mimogrede izmislili še kakšno svojo pravljico. Dejavnost izvajamo s pomočjo prenosne svetlobne mize.

 

Za: V, OŠ / 1., 2. in 3. razred
Trajanje: 45 minut


Cena: 4 ali 10 EUR (izvedba kulturnega dne, ki vključuje tudi delovni list / zemljevid Pravljične dežele) na učenca

(v primeru izvajanja dejavnosti zunaj Ljubljane dodatno zaračunamo potne stroške)

 

Več informacij in prijave na
info@pravljicnistudio.si.

Kako nastane zgodba

Za dobro zgodbo potrebujemo glavnega junaka, zanimiv dogajalni prostor in, za bolj razburljivo zgodbo, še kakšno pošast ter čudežni predmet, s pomočjo katerega jo bo junak premagal. S pomočjo pripovedovalskih orodij mentorice otroke na igriv način popeljejo skozi proces ustvarjanja zgodb in spoznavanja, kaj vse je lahko zgodba, ob tem pa otroci vadijo tudi aktivno poslušanje. Kulturni dan se zaključi z improviziranim pripovedovalskim nastopom otrok. Dejavnost lahko sočasno izvedemo za štiri razrede iste šole.


Za: OŠ / 1., 2. in 3. razred
Trajanje: 2 ali 5 šolskih ur (kulturni dan)


Cena: 5 ali 9 EUR (kulturni dan) na učenca

(v primeru izvajanja dejavnosti zunaj Ljubljane dodatno zaračunamo potne stroške)

 

Več informacij in prijave na
info@pravljicnistudio.si.

Kulturni dan s Pravljičnim studiem

Temeljne značilnosti čudežne pravljice z otroki raziskujemo s pomočjo pripovedovalskih kock in prosojnic, pri tem pa se še posebej osredotočamo na ustvarjalno delo pripovedovalca, ki lahko s tvorjenjem novih kombinacij znanih motivov ustvarja vedno nove zgodbe. Kulturni dan se zaključi z improviziranim pripovedovalskim nastopom otrok. Dejavnost lahko sočasno izvedemo za štiri razrede iste šole.


Za: OŠ / 4., 5. in 6. razred

Trajanje: 5 šolskih ur


Cena: 9 EUR na učenca

(v primeru izvajanja dejavnosti zunaj Ljubljane dodatno zaračunamo potne stroške)

 

Več informacij in prijave na
info@pravljicnistudio.si.

V Pravljični studio po antične zgodbe

Junakov, ki poseljujejo antične mite in zgodbe, ne odlikujeta nujno samo moč in pogum, vsaj toliko kot pogumni so tudi prebrisani. Značilnosti mitoloških junakov in zgodb ter načine, kako so si jih pripovedovali v antiki in kako si jih pripovedujemo danes, bomo z učenkami in učenci spoznavali v ustvarjalnem procesu, ki se bo zaključil s pripovedovalsko izvedbo delčka izbrane zgodbe. Kulturni dan lahko sočasno izvedemo za štiri razrede iste šole.


Za: OŠ / 7., 8. in 9. razred

Trajanje: 5 šolskih ur


Cena: 9 EUR na učenca

(v primeru izvajanja dejavnosti zunaj Ljubljane dodatno zaračunamo potne stroške)

 

Več informacij in prijave na
info@pravljicnistudio.si.