Pripovedovalsko orodje

Pripovedovalska škatla

Komplet treh pripovedovalskih orodij za spodbujanje verbalnega in vizualnega pripovedovanja v vrtcu in šoli vsebuje pripovedovalske kocke, pripovedovalske prosojnice, pravljični zemljevid in knjižico z navodili in dodatnimi vsebinami.

Pripovedovalsko orodje

Pripovedovalska škatla

Komplet treh pripovedovalskih orodij za spodbujanje verbalnega in vizualnega pripovedovanja v vrtcu in šoli vsebuje pripovedovalske kocke, pripovedovalske prosojnice, pravljični zemljevid in knjižico z navodili in dodatnimi vsebinami.

Idejna in vsebinska zasnova: Špela Frlic

ilustracije: Matija Medved

oblikovna zasnova: Nejc Prah

oblikovanje: Hana Jesih

 

Cena: 75 eur (DDV vključen).

Pripovedovalske KOCKE
Set 10 lesenih kock vsebuje dva tematska sklopa: 5 kock z motivi iz pravljičnega sveta in 5 z motivi iz resničnega sveta. Vsebinsko se kocke naslanjajo na strukturno analizo čudežnih pravljic ruskega strukturalista Vladimirja Proppa in so namenjene ustvarjanju tudi bolj kompleksnih zgodb. Velikost kock (4 × 4 x 4 cm) je zasnovana posebej za igranje v večji skupini.

 

Pripovedovalske PROSOJNICE
Komplet 15 prosojnic z barvnimi potiski (15 × 15 cm) vključuje motive pravljičnih junakov, predmetov in vremenskih pojavov ter različne poglede (ključavnica, daljnogled, okno), ki se s plastenjem sestavijo v številne podobe – te pa so osnova za pripovedovanje zgodbe. Prosojnice dopolnjuje 5 kartonastih podlag, obojestransko potiskanih z motivi pokrajine, ki se sestavljajo v neskončno pokrajino.

 

Pravljični zemljevid DEŽELA SLOVENSKIH LJUDSKIH PRAVLJIC
V duhoviti in topli ilustraciji Matije Medveda je zbranih 64 pravljičnih junakov in motivov, ki predstavljajo temeljni repertoar slovenskih ljudskih pravljic. Zložljivi zemljevid formata je opremljen z legendo motivov ter seznamom ljudskih pravljic, v katerih jih najdemo, in tako služi kot priročno in zabavno izhodišče za sistematično spoznavanje slovenskega pripovednega izročila v vrtcu ali šoli.

 

Knjižica z NAVODILI
Knjižica prinaša podrobna navodila za uporabo pripovedovalskih orodij, številne predloge pripovedovalskih iger ter seznam knjižnih zbirk ljudskih pravljic, iz katerih smo črpali motive in junake, upodobljene na orodjih.

 

 

Kaj vse je v škatli?

1 pripovedovalska škatla vsebuje

Pripovedovalska orodja odlikujejo:

STROKOVNOST in ZNANJE
Orodja so zasnovana na podlagi poglobljenega teoretičnega in praktičnega znanja s področja pripovedovanja in pravljice. So pedagoško potrjena, njihovo učinkovitost in uporabnost pa smo preverili z več kot 500 otroki različnih starosti.

 

VIZUALNA in OBLIKOVNA DOVRŠENOST
Vsa orodja so oblikovana premišljeno in minimalistično, krasijo jih značilno duhovite ilustracije Matije Medveda.

 

TRAJNOST
Orodja so izdelali slovenski proizvajalci iz kvalitetnih materialov, ki dosegajo vse standarde varne uporabe za otroke. Proizvedena so tako, da bi zdržala dolgo in prinašala veselje številnim generacijam otrok.

 

PEDAGOŠKA PODPORA
Pripovedovalska orodja smo razvili tudi v želji, da bi čim več učiteljev in staršev spodbudili k vključevanju pripovedovanja v njihovo redno delo in druženje z otroki. Redno organiziramo strokovna predavanja in praktične delavnice o pripovedovanju v pedagoškem procesu, izvajamo kulturno-umetnostne dejavnosti in aktivnosti dopolnjujejo z dodatnimi vsebinami.

 

 

Razvoj orodij sta finančno podprla
Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za kulturo RS.

+

Naročilnica

Nakup (1)

Ime
Priimek
Naslov
Način plačila
Dostava