NOVICE in SODELOVANJA

NATEČAJ / 1. 12. 2022 POVEJ IN POSNEMI ZGODBO!

Pravljični studio razpisuje natečaj za otroke
POVEJ IN POSNEMI ZGODBO!

INDIJA KOROMANDIJA
Indija Koromandija je dežela, kjer je vsem dobro.
Čisto blizu je, le da nihče ne najde poti do nje.

Otroke od 5. leta starosti vabimo k izmišljevanju in pripovedovanju zgodb o idealni deželi. Kaj če bi nekega dne slučajno našli Indijo Koromandijo? Kje bi bil vhod vanjo? Kakšna bi bila ta dežela? Kaj bi v njej počeli, koga bi srečali? Bi se vrnili nazaj?

Starše in učitelje vabimo, da posnamete pripovedovanje otrok in nam posnetke do 15. januarja 2023 pošljete na pravljicni.studio@divjamisel.org.

Posneta pripoved je lahko čisto kratka, ne sme pa biti daljša od petih minut. Najbolje je, če je zgodba povedana spontano ali pa če si jo otrok morda celo izmišljuje sproti. Ne iščemo na pamet naučenih ali prebranih zgodb.

V mailu pripišite naslednje podatke:

– ime in starost otroka,
– naslov zgodbe (če je otrok zgodbi dal naslov),
– telefonsko številko in elektronski naslov starša ali skrbnika.
Pošljete nam lahko tudi risbe in druge izdelke, s katerimi je otrok morda pospremil zgodbo. Veseli bomo vsake zgodbe in se zanjo zahvalili z drobno pozornostjo.

Najbolj posrečene zgodbe bomo objavili na spletni strani www.pravljicnistudio.si.

Z ilustracijami jih bodo opremili slovenski ilustratorji in ilustratorke. Pripovedovalci objavljenih zgodb pa bodo v zahvalo prejeli print ilustracije z avtorjevim podpisom.
Pripovedovalce bomo povabili k pripovedovanju na dogodku Indija Koromandija, ki bo potekal marca v okviru 26. Pripovedovalskega festivala.